Ecosel®AsphaltProtection is een recente innovatie van AkzoNobel. Dit natuurlijke product beschermt wegen tegen vorstschade; tijdens winters een groot probleem voor wegbeheerders. De toepassing van het product is even simpel als doeltreffend: voeg Ecosel®AsphaltProtection toe aan wegenzout of pekel. Het wordt dan op het juiste moment aangebracht op het wegdek, en dat terwijl u er weinig omkijken naar heeft.

Waarom een asfaltbeschermer?

Vorstschade aan asfalt is een jaarlijks terugkerend probleem. Als tijdens de winter het water bevriest, zet het uit. Als dit in de poriën van asfalt gebeurt, dan ontstaan er scheurtjes en losse steentjes. Dit vermindert de levensduur van het wegdek sterk.

Het voordeel van Ecosel®AsphaltProtection

Ecosel®AsphaltProtection pakt de basisoorzaak van vorstschade aan, namelijk het ontstaan van hard ijs. Het product is geïnspireerd door de natuur. Het zorgt ervoor dat het ijs minder hard wordt en zich meer als softijs gaat gedragen. Hierdoor treedt er minder directe schade op tijdens dooi- en vorstcycli maar het vermindert ook de veroudering van het wegdek ten gevolge van scheurtjes en steenverlies.

Groot gemak

Alternatieve producten tegen vorstschade leiden ertoe dat wegdekken moeten worden afgesloten. Daarentegen kan Ecosel®AsphaltProtection gewoonweg worden toegevoegd aan wegenzout of pekel. Dit betekent geen extra oponthoud voor weggebruikers, geen investeringen in machines en bovenal bijna geen extra inspanningen. Het product wordt vrijwel automatisch aangebracht op het moment dat het nodig is (als vorst op komst is), zonder verder omkijken en ingewikkelde planningsschema’s.

AkzoNobel levert het product op de manier die u wilt: kant-en-klaar als oplossing in pekel of als additief dat u zelf toevoegt aan uw wegenzout of pekel.

Animatie Ecosel®AsphaltProtection

Meer weten over gladheidbestrijding?

Wij helpen u graag verder

Ons team heeft de kennis en expertise om u te helpen uw gladheidbestrijding zo effectief en efficient mogelijk in te richten.

contact avatar image