Ecosel®AsphaltProtection is een recente innovatie van AkzoNobel. Dit natuurlijke product beschermt wegen tegen vorstschade; tijdens winters een groot probleem voor wegbeheerders. De toepassing van het product is even simpel als doeltreffend: voeg Ecosel®AsphaltProtection toe aan wegenzout of pekel. Het wordt dan op het juiste moment aangebracht op het wegdek, en dat terwijl u er weinig omkijken naar heeft.

Waarom een asfaltbeschermer?

Vorstschade aan asfalt is een jaarlijks terugkerend probleem. Als tijdens de winter het water bevriest, zet het uit. Als dit in de poriën van asfalt gebeurt, dan ontstaan er scheurtjes en losse steentjes. Dit vermindert de levensduur van het wegdek sterk.

Het voordeel van Ecosel®AsphaltProtection

Ecosel®AsphaltProtection pakt de basisoorzaak van vorstschade aan, namelijk het ontstaan van hard ijs. Het product is geïnspireerd door de natuur. Het zorgt ervoor dat het ijs minder hard wordt en zich meer als softijs gaat gedragen.

Groot gemak

Alternatieve producten tegen vorstschade leiden ertoe dat wegdekken moeten worden afgesloten. Daarentegen kan Ecosel®AsphaltProtection gewoonweg worden toegevoegd aan wegenzout of pekel. Dit betekent geen extra oponthoud voor weggebruikers, geen investeringen in machines en bovenal bijna geen extra inspanningen. Het product wordt vrijwel automatisch aangebracht op het moment dat het nodig is (als vorst op komst is), zonder verder omkijken en ingewikkelde planningsschema’s.

AkzoNobel levert het product op de manier die u wilt: kant-en-klaar als oplossing in pekel of als additief dat u zelf toevoegt aan uw wegenzout of pekel.

Animatie Ecosel®AsphaltProtection

Meer weten over de innovatie Ecosel®AsphaltProtection?

Wij helpen u graag verder

Ecosel®AsphaltProtection is samen met onderzoeksinstituten ontwikkeld. De effectiviteit is gebleken in diverse praktijktesten.